6 nov. 2011

På Haparanda

Jag har haft en helt fantastiskt helg. Tidigt på lördagmorgon åkte jag och sex tjejer till upp till Haparanda, eller På Haparanda som Karl sa. Han trodde att hotellet hette det :). Vi hade lånat skolans ena minibuss så att alla skulle få plats och kl 7 steg vi på i Ursviken. Strax efter 10 var vi framme och första stopp blev IKEA. Där shoppade vi loss och det var ju tur att vi hade tagit minibussen. Bagaget blev fullastat. Vi passade även på att gå runt i de andra affärerna krin IKEA innan vi begav oss till hotellet Cape East. Direkt efter incheckningen bytte vi om och begav oss till den stora spa-avdelningen. Där följde vi ett givet program och gick runt på olika stationer i drygt två timmar. Hur skönt som helst, avkopplande och härligt! Sedan blev det dusch och fixande för att sedan bege oss till restaurangen. Där åt vi en utsökt två-rättersmiddag. Till förrätt blev det rencarpaccio (?) och till varmrätt åt vi hjortfilé och potatisgratäng. Mums! Efter middagen blev det en rätt så tidig kväll då vi var rätt möra efter en tidig morgon, shopping och spa:ande. Då kröp vi ner i sängarna och sov till ca 8 på morgonen. Frukostbuffén bestod av det mesta man kan önska på ett frukostbord. Jag åt fil med nötter, frukt och bär och till det ett gott bröd med lite olika pålägg. Apelsinjuice som jag pressade själv och Jokk bärdryck drack jag till. Sedan avslutade jag med en våffla och en kopp te. Det fanns även en del fikabröd men man orkar ju inte äta hur mycket som helst. Efter frukosten som vi åt i ca 2 timmar så var det dags för lite mer shopping men nu på finsk mark. Billiga Kuomaskor lockade några av resenärerna så vi åkte till ett shoppingcenter på finska sidan, typ ett stenkast från IKEA :) Efter kort och effektiv shopping lastade vi in allt i bussen och sedan påbörjades hemresan. Ja, helt fantastiskt har vi haft det som ni kanske förstår. Nu längtar man ju till nästa gång! :)

Alla bilder kommer från Cape Easts hemsida
Hotellrummen var fräscha och fina och sängarna bäddade med Gants lyxiga sängkläder.
I en liten bastustävja fick var och en ett gäng produkter som skulle användas under spa:andet. Först var det salt i ett fotbad, och sedan bodyscrub och ansiktsmask och hela spa:andet avslutades med en olja att smörja in kroppen med.

En härlig utomhuspool var en del i programmet. Man gick i inomhus och simmade sedan ut i vattnet som nästan kändes magiskt. I högtalarna var det lugn och behaglig musik. Nästan lite Sagan om ringen-känsla fick vi.
Världens största bastu var hjärtat i spa-avdelningen. Riktigt härligt var det med avkoppling.

Det enda minus får Cape East för deras bokningshantering. Det strulade en hel del för oss när en i gänget ordnade bokningen. Sedan finns det självklart saker att förbättra men jag är verkligen nöjd och kan varmt rekommendera Cape East.

1 kommentar:

  1. Hej Emma!
    Vad roligt att du rekommenderar oss även om vi fick minus för våran bokningshantering. Du får gärna ringa eller maila mig angående detta. Dina synpunkter är viktiga för vår utveckling!

    Med vänliga hälsningar
    J-P
    VD Cape East
    070-291 47 90
    jp@capeeast.se

    SvaraRadera